Putin: pangad me päästsime

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni peaminister Vladimir Putin riigiduuma ees aru andmas.
Vene Föderatsiooni peaminister Vladimir Putin riigiduuma ees aru andmas. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaal on oht pangandussüsteemi kokkukukkumiseks peaminister Vladimir Putini kinnitusel taandunud, kuigi see oli tema sõnul vahepeal juba peaaegu ukselävele jõudnud.


Putin märkis täna riigiduuma ees aru andes, et valitsus rakendas edukalt meetmeid, säilitamaks inimeste sääste ja hoidmaks ära ettevõtetevahelise arvelduse halvamist, vahendas Interfax.

Peaministri arvates võib praegu tähistada vähemalt kaht võitu: seda, et ei lastud kokku kukkuda pangandusel, ja seda, et suudeti vältida rubla kursi kontrollimatut langemist.

Kriisivastaste meetmete tulemuseks pidas ta seda, et võimudel õnnestus ära hoida kõige halvem stsenaarium ning lööke majandusele pehmendada. Samas näitas majandus üles võimet mitte ainult ellu jääda, vaid ka areneda uutes vähem soodsates oludes, lisas valitsusjuht oma sõnavõtus riigiduuma ees.

«Oht pangandussüsteemi lagunemiseks andis järele. Aga see seisis sõna otseses mõttes lävel,» tõdes Putin. Nüüd tuleb tema sõnul minna plaanipäraselt edasi pankade ressursibaasi laiendamisega. Kõigest hoolimata hoiatas ta, et 2009. aasta tuleb Venemaale väga raske majanduslikus mõttes.

Venemaa majanduse abistamiseks süstitakse veel sellel aastal kolm triljonit rubla, millest peaaegu pool tuleb föderaalvahenditest, kinnitas valitsusjuht. Maailma majanduskriis pole tema sõnul veel sugu möödanik. «See on kaugel lõpust,» rõhutas ta.

Putin kiirustas kaitsma kriitilisse seisu sattunud pankureid, soovitades föderaalseil seadusandjail mitte liiga palju süüdistada maa majandusprobleemides laenuandjaid, sest neil tuleb täita tähtsat rolli veel selle aasta teisel poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles