Obama kavatseb valitsuses muudatusi teha

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

Teiseks ametiajaks tagasi valitud USA president Barack Obama kavatseb teha valitsuskabinetis mitmeid muudatusi, kindlalt lahkub senine välisminister Hillary Clinton, kuid suure tõenäosusega ka rahandusminister ja justiitsminister.

Pärast Obama tagasivalimist on Washingtonis kõige kuumemaks seltskonnavestluste teemaks, kellest saab ametist lahkuva Hillary Clintoni mantlipärija, Clinton on arvamusküsitluste põhjal küll üks Obama kabineti populaarsemaid liikmeid, kuid on kindlalt teatanud, et ei kavatse Ameerika esidiplomaadina jätkata, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

USA välisministeeriumi pressiesindaja Victoria Nuland ütles, et Clinton jääb ametisse kuni töö üleandmiseni järgmisele ministrile, siis aga lahkub poliitikast, et pisut puhata, mõelda ja kirjutada.

Washingtoni kuluaaridest kostab, et järgmiseks välisministriks võib saada senaator ja endine presidendikandidaat John Kerry, võimalike ministrikandidaatidena on nimetatud ka Susan Rice'i, Obama üht juhtivat välispoliitika nõustajat ja praegust USA suursaadikut ÜROs, ning Tom Doniloni, presidendi nõustajat rahvusliku julgeoleku alal.  

Välistatud ei ole aga seegi, et Obama võib maailma üllatada ja nimetada ministriks ehk hoopis vabariiklase, tõenäolisteks Obama valitsusest lahkujateks on ka justiitsminister Eric Holder ja rahandusminister Timothy Geithner, kumbki ei ole küll lahkumisotsusest veel teatanud, ent sellega on ka veel aega, sest uus kabinet hakkab tööle alles jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles