Lukašenko vallandas KGB juhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Lukašenka
Aleksandr Lukašenka Foto: SCANPIX

Valgevene autoritaarne liider Aleksandr Lukašenko vallandas riikliku julgeolekukomitee (KGB) juhi pärast mõistatuslikku enesetappu selle juhtkonnas, teatasid ametiisikud täna.


Lukašenko määras KGB senise juhi Vadim Zaitsevi asemel ametisse julgeolekunõukogu sekretäri Leonid Maltsevi, teatas presidendi kantselei.

«Kõik teavad KGB alampolkovniku Aleksandr Kazaki enesetapust,» tsiteeriti avalduses Maltsevi sõnu, mis on esimene avalik viide ohvitseri surmale. «On ka hulk muid küsimusi, mis nõuavad samuti väga hoolikat uurimist.»

Presidendi avalduses öeldakse, et 47-aastane Kazak, kes juhtis KGB peamist, Minski allüksust, leiti mahalastuna tema eeslinnas asuva elukoha lähistelt metsast ning läheduses oli ka jahipüss.

Lukašenko kantselei lisas, et KGB „oli kuni tänaseni teated vahejuhtumist tagasi lükanud“.

KGB-d peetakse Valgevene üheks kõige mõjuvõimsamatest institutsioonidest ning see on tähtsaim mõjutusvahend, mida Lukašenko on oma 18-aastase võimuloleku vältel kasutanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles