Sri Lanka vanglamässus hukkus vähemalt 13 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sri Lanka vanglamäss.
Sri Lanka vanglamäss. Foto: SCANPIX

Sri Lanka suurimas vanglas sai reedel surma vähemalt 13 ja vigastada 32 inimest, kui vangid valvuritest jagu said ning politsei eliitüksusega tulevahetust alustasid, teatasid ametnikud.

Kokkupõrked puhkesid, kui politsei eriüksus korraldas pealinnas Colombos Welikada vanglas haarangu, otsides uimasteid ja ebaseaduslikke mobiiltelefone, ütles politsei pressiesindaja Prishantha Jayakody uudisteagentuurile Associated Press (AP). Ta keeldus täiendavaid üksikasju lisamast.

Sama rääkis anonüümsust palunud sõjaväeametnik sündmuskohalt AFP-le. Tema sõnul haaras osa vange politseinikelt relvad ning tsiviilohvrite vältimiseks on vangla eraldatud.

Colombo riikliku haigla arsti Prasad Kariyawasami sõnul toodi haiglasse 45 inimest, kellest 13 olid surnud.

«Veel kuus inimest on kriitilises seisundis. Kolmele tehti operatsioon ja nad on intensiivravis,» lisas arst.

Hukkunute isikud ei ole esialgu selged, kuid pealtnägijate sõnul paistsid nad olevat kinnipeetavad.

Ta lisas, et haiglas anti abi veel 11 politseinikule, ühele vangivalvurile ja ühele möödakäijale.

Vastasseis jätkus veel ka laupäeva esimestel tundidel. Pealtnägijate sõnul tulistasid politseinikud vangla katuse suunas, kuhu osa vange oli roninud ning tulistas politseinikke ja sõdureid maapinnal. AP fotograafi sõnul vehkisid vangid katusel püssidega.

Teadete kohaselt on vähemalt osa vanglast kinnipeetavate täieliku kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles