Kurdid vallutasid Kirde-Süürias kaks linna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvastane võitleja varitsuspositsioonil.
Süüria valitsusvastane võitleja varitsuspositsioonil. Foto: SCANPIX

Kurdi sissid vallutasid omakaitsevägede toetusega Türgi piiri lähedal Kirde-Süürias kaks linna, teatas vabaühendus täna.

Hasakeh' provintsis on viimastel päevadel käinud ägedad lahingud president Bashar al-Assadile ustavate vägede ja ülestõusnute vahel. Kahe päevaga on hukkunud 46 inimest ning eile vallutas opositsioon piirilinna Ras al-Aini.

Kurdid vallutasid eile õhtul Derbassiye ja Tall Tamri linnad, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Neid toetas Demokraatliku Liidu Partei (PYD) omakaitsevägi, mis on seotud Türgi kurdide sissirühmituse Kurdistani Töölisparteiga (PKK), lisas vaatluskeskus.

Elanikud ja omakaitseväelased piirasid mõlemas linnas valitsusvägede ja julgeolekujõudude ametiruumid sisse ning veensid valitsusmeelseid vägesid lahkuma, ütles Suurbritannias baseeruv keskus, mis kogub andmeid aktivistide ja kohalike elanike võrgustiku abil.

Derbassiye asub Türgi piiril ning Tall Tamr on strateegilisel ristteel. Nüüd on provintsis vaid kaks linna valitsusvägede võimu all - Hasakeh linn ja piirilinn Qamishli, teatas keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles