Armee valmisolekut hindab positiivselt 43 protsenti lätlastest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdurid paraadiks valmistumas.
Läti sõdurid paraadiks valmistumas. Foto: SCANPIX

43 protsenti Läti elanikkonnast hindab Läti sõjaväe professionaalset valmisolekut positiivselt, selgub TNS Latvia ja kommertstelejaama LNT poolt läbi viidud küsitlusest.


Kõigist vastajatest 5 protsendil oli armee valmisolekust ja varustatusest väga positiivne arvamus ja 38 protsendil pigem positiivne. Samal ajal hindas armee valmisolekut pigem negatiivselt 18 protsenti vastanutest ja väga negatiivselt 7 protsenti vastanutest.

Üks kolmandik ehk 32 protsenti vastanutest ei omanud kindlat seisukohta selles küsimuses.

Internetipõhine küsitlus viidi läbi 6.-8. novembril ja sellele vastas 700 majanduslikult aktiivset 18-55-aastast Läti elanikku.

Läti armee ja selle kaitsevõime muutus Lätis tulise diskussiooni teemaks pärast möödunud nädalal Postimehes avaldatud artiklit, milles väideti, et Eesti lõunanaaber Läti on võimetu end iseseisvalt kaitsma või rahvusvahelist koostööd tegema, mistõttu on ohkuks ka Eesti julgeolekule.

Läti kaitseminister Artis Pabriks kinnitas, et eestlased võivad öösiti rahulikult magada, sest nende lõunapiir on turvaline.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles