Guatemalat tabanud maavärinas said kannatada ajaloolised hooned

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Marcose linn Guatemalas.
San Marcose linn Guatemalas. Foto: SCANPIX

Guatemalat möödunud nädalal raputanud tugevas maavärinas said kannatada sajanditevanused raekojad ja kirikud, ütlesid võimuesindajad esmaspäeval.

Linnapea Carlos Barriose sõnul tekitas maavärin, mille tagajärjel hukkus 52 inimest, tõsist kahju pealinnast läänes asuvale San Marcose linnale, kus said kahjustada 1942. aastal ehitatud Palacio Maya ja Quetzali raekoda.

«Need arhitektuurijuveelid ei suutnud maavärinale vastu seista, praegu saame üksnes meenutada, kui hästi need hooned meid teenisid,» lisas San Marcose linnapea.

Guatemala lääneosas asuvas Quetzaltenango linnas tekitas maavärin kahju 19. sajandist pärinevatele hoonetele, näiteks Suchitepequez'ile linna lõunaosas, ütles ametnikud.

Pealinnast läände jäävas Solola linnast said kannatada vähemalt kümme Hispaania koloniaalajastust pärinevat kirikut.

Võimud ei ole veel kõiki kahjustusi põhjalikult inspekteerinud, seega on veel vara hinnata, kas hooneid saab renoveerida või tuleb nad lammutada.

Maavärin tugevusega 7,4 magnituudi mõjutas vähemalt 16 000 inimese elu. Loodusõnnetus tõi kaasa 52 inimese surma. Tegemist on kõige tugevama riiki tabanud maavärinaga alates 1976. aastast, mil toonase maavärina tagajärjel hukkus ligi 23 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles