Sri Lanka valitsusväed valmistuvad lõplikuks rünnakuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sri Lanka valitsusväed.
Sri Lanka valitsusväed. Foto: AFP / Scanpix

Sri Lanka relvajõud valmistuvad viimaseks otsustavaks rünnakuks väikesele maaribale džunglis, mis on endiselt tamili sisside käes ja kuhu on sõjategevuse tõttu lõksu jäänud tuhandeid tsiviilisikuid.

Valitsusjõud on viimase nelja päeva sõjategevuses riigi kirdeosas tapnud vähemalt 525 sissi, teatasid võimud.

Pühapäeval hõivasid valitsusväed Puthukkudiriruppu piirkonna. Võimude teatel on sisside kontrolli all nüüd vaid kahekümne ruutkilomeetri suurune rannikulõik, mille valitsusväed kuulutasid varem turvatsooniks, kuna sinna on sõjategevuse eest põgenenud tuhandeid tsiviilisikuid.

«Mässulised kasutavad tsiviilisikuid endiselt inimkilbina ja ründavad turvatsoonist valitsusvägesid,» ütles relvajõudude esindaja brigaadikindral Udaya Nanayakkara.

Sri Lanka relvajõudude juhataja kindralleitnant Sarath Fonseka ütles täna USA suursaadikule Robert Blake'ile, et valitsusvägede andmetel peidab end seni hõivamata alal ka tamili mässuliste kõrgem juht Velupillai Prabhakaran.

«Lõksu jäänud tsiviilisikute lahkumist turvaalalt on oodata iga hetk,» ütles Fonseka Blake'ile.

Viimase nelja kuu jooksul on sõjatsoonist õnnestunud põgeneda umbes 65 000 tsiviilisikul, kes on leidnud varju valitsuse rajatud laagrites. ÜRO ja humanitaarorganisatsioonide hinnangul võib sõjatsoonis olla endiselt lõksus kuni 150 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles