Gates kujundab Pentagoni eelarvet põhjalikult ümber

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA kaitseminister Robert Gates tutvustas eile plaane Ühendriikide sõjaväekulutusi põhjalikult ümber kujundada. Tavarelvastuse kõrval pööratakse tulevikus suuremat rõhku mässulistevastasele sõjategevusele.


Tuleva aasta kaitse-eelarves võiks Gatesi ettepanekul loobuda mitmest suurest relvahankest. Löögi alla satuksid näiteks uute F-22 hävitajate ja presidendile uue helikopteri hankimine. Samuti lükataks edasi lennukikandjate ehitusi, vahendas AFP.

Selle asemel on kavas suurendada kaugjuhitavate seirelennukite ja teiste nüüdisaegsete tehnoloogiate valmistamise rahastamist, et parandada sõjategevust mässuliste vastu Iraagis ja Afganistanis.

Gatesi sõnul soovitakse uue eelarve abil leida tasakaal otsesele terroriohule ja traditsioonilisematele ohuallikatele reageerimise vahel.

Ministri ettepanekud peab heaks kiitma ka Kongress, kus see saab ilmselt mitme rahvasaadiku terava vastuseisu osaliseks. Mõjukas USA relvatööstus on varem korduvalt tagasi tõrjunud katseid hiiglaslikke relvahankeid piirata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles