Iisraeli õhurünnakus hukkus Hamasi kõrge komandör

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmed al-Jaabari.
Ahmed al-Jaabari. Foto: SCANPIX

Palestiina islamistliku liikumise Hamas kõrge komandör Ahmed al-Jaabari hukkus täna Gaza linnas Iisraeli õhurünnakus, mis tabas tema autot, ütlesid meedikud ja Hamasi allikad.

Hamasi sõjaline tiib Ezzedine al-Qassami brigaadid vastas Jaabari tapmise teatele ähvardusega jätkata "vastupanuvõitlust ja kuulutas: «Okupandid avasid iseendale põrgu väravad.»

Hamasi avalduses öeldi, et Jaabari rünnaku tagajärgede eest tuleb vastutada Iisraelil.

«Palestiina valitsus leinab palestiinlaste üht juhti Ahmed al-Jaabarit, vastupanuvõitluse sümbolit, ja peab okupante vastutavaks selle roima tagajärgede eest.»

Gaza Shifa haigla teatel sai rünnakus surma ka Jaabari ihukaitsja.

Iisraeli teatel algas Jaabri tapmisega operatsioon, mille sihtmärgiks on äärmusrühmitused kogu Hamasi kontrolli all olevas Gaza sektoris.

«Pärast viimaste päevade raketituld otsustas staabiülem (kindralleitnant Benny Gantz) anda loa Gaza sektori terroriorganisatsioonid Hamas, Islamidžihaad ja teised sihikule võtta,» ütles armee pressiesindaja Avital Leibovich. «See on algus.»

Iisraeli siseluureagentuur Shin Bet ja armee kinnitasid, et tegemist oli täppisrünnakuga Jaabari tapmiseks.

Palestiinlaste raketirünnakud Gazast ja Iisraeli vasturünnakud on viimasel ajal hoogustunud, äärmuslased on üle piiri lennutanud 120 raketti ja Iisraeli armee on tapnud vähemalt seitse palestiinlast.

Hamasi komandör tapmine vallandas Gazas protestimeeleavaldused, millest äärmusliikumise ja selle sõjalise tiiva liikmed tõotasid kättemaksu.

Pealtnägijad teatasid vähemalt kuuest õhurünnakust Gaza sektorile ja ütlesid, et Iisrael on koondanud rannariba piirile Gaza linnast idas kümneid tanke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles