Rootsi politsei pidas kinni Vene kriminalidega oletatavalt seotud inimesi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud
Rootsi politseinikud Foto: SCANPIX

Rootsi politseinikud korraldasid reidi immigrantide elamispaika ja võtsid kinni seitse inimest, keda kahtlustatakse seotuses Vene kriminaalide võrgustikuga.

Ligi 50 politseiniku osalusel aset leidnud reidi algas enne kella 7 Göteborgist lõunasse jäävas Tjörnis, vahendas thelocal.se.

Juhtum on seotud kindlate inimestega, kes seal elavad, selgitas Göteborgi politsei pressiesindaja Jenny Widén uudisteagentuurile TT. «Kahtluste järgi on nad osa kriminaalide võrgustikust ja organisatsioonist.»

Kinnipeetute seas on Vene ja Gruusia päritolu inimesi, keda on jälgitud mitu kuud, kirjutab ajaleht Göteborgs-Posten (GP).

Politseinikud kahtlustavad neid narko- ja relvakuritegudes, sissemurdmistes, vargustes. Korrakaitsjad konfiskeerisid läbiotsimise ajal ka kaks relva. 

Politseinikud otsisid läbi kolm majapidamist, samas juures olnud ametnikud selgitasid vahejuhtumi tagamaid ligi 200 inimesele, kes elavad naabruses.

Tjörnbro Park Campingu laagrirajatisi haldab Rootsi migratsiooniamet. Seal elab palju asüülitaotlejaid väga erinevatest riikidest. Samas elab ka lastega peresid. Kõnealust kohta kasutatakse kaks aastat, kuna migratsiooniameti regulaarsetest elupaikades napib ruumi.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles