Katoliku kirik rahastab pedofiilidest preestrite kohtuprotsesse Austraalias

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia dollarid
Austraalia dollarid Foto: SCANPIX

Katoliku kirik on Austraalias maksnud laste ärakasutamises süüdistatavate preestrite kohtukulusid sadade tuhandete dollarite ulatuses.

Kirik on kulutanud raha, et kaitsta kohtus laste seksuaalses ärakasutamises juba varem süüdimõistetud preestreid, vahendas The Age.

Fairfax Media kirjutab, et katoliiklikud vennaskonnad on jätkanud pedofiilidest preestrite toetamist ja seda vaatamata tõsiasjale, et kaitstavaks võib olla kahe, kolme või näiteks nelja lapse ärakasutamises süüdi mõistetud kolleeg.

Kirik on palganud tippadvokaate, kelle päevatasu on ligi tuhat dollarit. Mõned kohtuprotsessid on veninud mitme aasta pikkuseks.

«Ohvrite jaoks on äärmiselt solvav, et katoliku kiriku vennaskonnad jätkavad preestrite rahalist toetamist isegi pärast nende süüdimõistmist. Me näeme, mis toimub ja meie arvates on see häbiväärne,» ütles preestrite ohvrite tugivõrgustiku (SNAP) esindaja Nicky Davis.

Näiteks vennaskond Christian Brothers Victoria on toetanud kahe liikme (Robert Charles Best ja Edward Vernon Dowlan) kohtuprotsesse enam kui 400 000 dollariga. Neist üks kasutas kristlikus koolis seksuaalselt ära 11 poissi, vanuses 9-13 aastat.

Vennaskond palkas kohtualustele advokaadid ja ka psühhiaatrid. Vennaskonna juht Brian Brandon kinnitas neid teateid. Tema õigustuse järgi on parem, kui vennaskond tasub igasugused kulud siis, kui süüdistataval endal raha selleks pole.  

Mõningatel juhtudel võib raha olla pärit kiriku kindlustusfirmast Catholic Church's Insurance Limited.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles