Soome kohus mõistis kaasmaalast tappa üritanud eestlase vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei auto
Soome politsei auto Foto: www.poliisi.fi

Kohus ei jäänud uskuma Helsingi Vuosaare linnaosas juulis kaasmaalast tappa üritanud eestlase selgitusi ning karistas teda nelja ja poole aasta pikkuse vangistusega, vahendab STT.

Helsingi maakohtu hinnangul tulistas 28-aastane eestlane Norland Käänik Vuosaares tahtlikult oma kaasmaalast varastatud jahipüssist, millel oli sihik ja summuti. Ohver sai raskelt haavata kubemesse ja vajas haiglaravi.

Käänik väitis, et püss läks lahti kogemata, kui tulistamisohver püüdis seda haarata. Kohtu hinnangul vajutas päästikut siiski Käänik ise.

Kohus mõistis mehe lisaks tapmiskatsele süüdi ka purjuspäi auto juhtimises ja narkoaine käitlemises ning karistas teda nelja ja poole aatsa pikkuse vangistusega.

Helsingi kohus võttis juuli keskel eestlase tulistamisega seoses vahi alla neli meest.

Kurjategija tulistas Eestist pärit 1987. aastal sündinud eestlast 9. juuli öösel enne kella ühte Helsingi idaosas Vuosaare linnaosas.

Tulistaja jättis raskelt haavatud mehe pärast tulistamist sündmuspaigale lebama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles