Taani uus peaminister oli kunagi tagaotsitav

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars Løkke Rasmussen
Lars Løkke Rasmussen Foto: AFP / Scanpix

Arvatakse, et Lars Løkke Rasmusseni tõus Taani uueks peaministriks toob selle riigi poliitikasse uut elu, kuid ta enda varajasemas elus on episood, kus teda kahtlustati mõrvas ja ta oli hiljem tagaotsitav. 

Lars Løkke Rasmussen alustas peaministrina juba möödunud pühapäeval, kui endisest peaministrist Anders Fogh Rasmussenist sai NATO peasekretär, kirjutab STT.

44-aastane Lars Løkke Rasmussen on kuulsust kogunud ahelsuitsetaja ja heade õhtusöökide nautijana, kuid ka oma lõbusate kõnede tõttu.

Kuid mehe varasemast elust võib leida lausa kriminaalse episoodi. Løkke ja kolm noorpoliitikut külastasid 1998. aastal Pakistani ning Afganistani. See oli osa nende kooliprojektist.  Noorpoliitikud pidid põgenema lahingutegevuse eest ja sattusid Pakistanis Peshawaris maavärinasse.

Pakistani ühes hotellis nad arreteeriti, kahtlustatuna samas hotellis elanud šveitslase mõrvas. Pärast politsei uurimist nad siiski vabastati.

Kuid hiljem ilmnes, et Pakistani võimud olid nii Lars Løkke Rasmusseni kui ka ta kaaslased rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutanud.

Pärast Taani sekkumist tühistas Pakistan tagaotsimise.

Lars Løkke Rasmussen on järjekorras juba kolmas Taani peaminister, kes kannab nime Rasmussen.  Poul Nyrup Rasmussen oli peaminister 1993–2001, siis tuli Anders Fogh Rasmussen. Mehed ei ole omavahel suguluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles