Iisraeli peaminister: sõdurid on valmis

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu kinnitusel on juudiriigi relvajõud valmis Palestiina islamiliikumise Hamas kontrollitavas Gazas veelgi otsustavamalt sekkuma.

«Armee on valmis operatsiooni oluliselt laiendama,» märkis Netanyahu tänasel kabinetiistungil, lisades, et Iisraelil on õigus enesekaitseks ning riigi sõdurid on valmis igasuguseks tegevuseks, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Operatsioon Gaza sektoris jätkub ja me kavandame selle laiendamist,» lisas valitsusjuht, kelle sõnul on sõjalised operatsioonid suunatud Hamasi ja teiste terroriorganisatsioonide vastu.

Teravnenud konfliktis on alates kolmapäevast Palestiina allikate kinnitusel hukkunud vähemalt 48 ja saanud viga rohkem kui 450 palestiinlast. Hetkel puuduvad andmed, paljud neist kuulusid või kuuluvad piirkonnas tegutsevate relvastatud äärmuslaste sekka.

Lisaks said Kiryat Malachi neljapäeval tabanud raketirünnakus surma kolm iisraellast, vigastud iisraellasi on kokku 18, kellest kümme on sõdurid.

Iisraeli armee teatel on alates kolmapäevast riigi pihta Gazast tulistatud kokku üle 600 raketti, millest paljud on kahjutuks teinud Raudkupli-nimeline kõrgtehnoloogiline raketikaitsesüsteem, mis rajati juudiriigi linnade kaitseks raketirünnakute eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles