Leedu Tööerakond võib jääda valitsusest kõrvale

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaitė
Leedu president Dalia Grybauskaitė Foto: SCANPIX

Leedu presidendi Dalia Grybauskaitė nõudmisel võib võimuliitu kaasatud vastuoluline Tööerakond jääda siiski uuest valitsusest välja.

Grybauskaitė kohtus täna hiljutised valimised võitnud sotsiaaldemokraatide liidri Algirdas Butkevičiusega, kelle riigipea lubas esitada homme peaministrikandidaadiks. Grybauskaitė ütles otsust põhjendades, et sotsiaaldemokraadid võitsid parlamendivalimised ning suutsid moodustada parlamendienamuse, vahendas uudisteagentuur BNS.

Butkevičius ütles pärast kohtumist riigipeaga, et president väljendas talle taas kord oma seisukohta, et Tööerakonna esindajad ei tohiks saada ministriportfelle. Grybauskaitė on varem öelnud, et variraamatupidamises ja valimispettuses kahtlustatav Tööerakond pole valitsuskõlblik.

Tööerakond on aga kaasatud võimuliitu, kuhu lisaks sotsidele kuuluvad ka Kord ja Õiglus ning läinud nädalal lisandus veel Leedu Poolakate Valimisaktsioon. Sotsidel on 141-liikmelise seimi uues koosseisus 38, Tööerakonnal 29, Korral ja Õiglusel 11 ja Leedu Poolakate Valimisaktsioonil kaheksa kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles