Leedu president nimetas Butkevičiuse peaministrikandidaadiks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide liider Algirdas Butkevičius toetajatega.
Sotsiaaldemokraatide liider Algirdas Butkevičius toetajatega. Foto: SCANPIX

Leedu presidendi Dalia Grybauskaitė nimetas täna ametlikult sotsiaaldemokraatide juhi Algirdas Butkevičiuse peaministrikandidaadiks.

«Mul on olnud võimalus peaministrikandidaadiga isiklikult koos töötada, kui ta juhtis minu rahandusministriks oleku ajal seimi eelarve- ja rahanduskomisjoni. Ma ei kahtle, et poliitiku kogemus tuleb kasuks riigi majandusliku ja rahandusliku stabiilsuse kindlustamisel,» märkis Grybauskaitė parlamendis peetud kõnes, vahendas uudisteagentuur BNS.

Eile toimunud kohtumisel väljendas Grybauskaitė Butkevičiusele aga taas kord oma positsiooni, et hiljutised üldvalimised võitnud sotsiaaldemokraatide loodavasse võimuliitu kaasatud Tööerakonna esindajad ei tohiks saada ministriportfelle. Grybauskaitė on varem öelnud, et variraamatupidamises ja valimispettuses kahtlustatav Tööerakond pole valitsuskõlblik.

«Kohtu all oleva erakonna ja selle liikmete poliitiline maskeering võtaks sotsiaaldemokraadid ja kogu ülejäänud riigi pantvangi,» lausus Grybauskaitė oma tänases kõnes Tööerakonnale viidates. «Seetõttu ma loodan, et Butkevičius on piisavalt põhimõttekindel [...] esitamaks ainult isikuid, kellega ei kaasne moraalsed ega profesioonaalsed kahtlused.»

Butkevičiuse juhitavad sotsiaaldemokraadid on aga kaasanud Tööerakonna loodavasse võimuliitu, kuhu lisaks neile kuuluvad ka tagandatud ekspresidendi Rolandas Paksase Kord ja Õiglus ning Leedu Poolakate Valimisaktsioon. Neljal erakonnal on 141-kohalises parlamendis kokku 86 saadikukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles