Iisraeli peaminister: meil on ühes käes rahu, teises mõõk

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu.
Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu sõnul peavad Gaza sektorit kontrolliva Palestiina äärmusrühmituse Hamas liidrid valima rahu ja sõja vahel.

«Meie rahukäsi on välja sirutatud nende meie naabrite poole, kes tahavad meiega rahu teha,» märkis Netanyahu täna konflikti kuuendal päeval tehtud avalduses, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Ja meie teine käsi hoiab kindlalt Taaveti mõõka nende vastu, kes soovivad meie riiki välja juurida,» lisas valitsusjuht piiblist tuntud Iisraeli kuningale viidates.

Netanyahu lisas, et Iisraeli õhuvägede rünnakud on tekitanud sektorit kontrollivale Hamasile suurt kahju.

«Me oleme juba hävitanud tuhandeid rakette, seejuures enamiku kaugmaarakettidest, mis on suunatud Iisraeli kodanike vastu,» märkis valitsusjuht. «Me jätkame Hamasi, Islamidžihaadi ja teiste terrorirühmituste ründamist.»

Hamas ja Islamidžihaad on lubanud, et veel täna õhtul kuulutatakse Egiptuse pealinnas Kairos välja relvarahu. Iisrael pole seda praeguseks veel kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles