Pussy Riot liige Aljohhina viidi turvalisuse huvides üksikkambrisse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Aljohhina
Maria Aljohhina Foto: SCANPIX

Punkansambli Pussy Riot liige Maria Aljohhina, kes kannab kahe aasta pikkust karistust Permi krais Berezniki koloonias, viidi ohutumasse üksikkambrisse.

Aljohhina oli kirjutanud koloonia juhtkonnale kirja, kus palus võtta kasutusele abinõud tema julgeoleku tõhustamiseks, vahendas Interfax.

Naisele tundus, et teised kinnipeetavad suhtuvad temasse vaenulikult. Seetõttu otsustasid ametnikud viia ta üle üksikkambrisse.

Moskva kohus mõistis Aljohhina, Nadežda Tolokonnikova ja Jekaterina Samutsevitši tänavu augustis süüdi usuvihast ajendatud huligaansuses ja määras neile kaheaastase vabadusekaotuse.

Kohus otsustas 10. oktoobril Samutsevitši vabastada, muutes tema vangistuse tingimisi karistuseks. Kohus põhjendas seda asjaoluga, et Lunastaja Kristuse kiriku turvamehed eemaldasid ta pühakojast enne, kui ta jõudis oma elektrikitarriga altari ees toimunud lühikeses etteastes kaasa lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles