Süüria president kohtus Iraani parlamendi esimehega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani parlamendi spiiker Ali Larijani täna Damaskuses. Seinal on Süüria presidendi Bashar al-Assadi pilt.
Iraani parlamendi spiiker Ali Larijani täna Damaskuses. Seinal on Süüria presidendi Bashar al-Assadi pilt. Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad kohtus täna Damaskusesse saabunud Iraani mõjuka parlamendispiikri Ali Larijaniga, teatas riigitelevisioon.

Larijani ütles Teheranis teele asudes, et «püüab Süüria probleemile lahendust leida». Sel eesmärgil külastab ta ka Liibanoni ja Türgit, vahendas Iraani uudisteagentuur Mehr.

Damaskusesse jõudnud, süüdistas ta nimesid nimetamata piirkonna riike Süürias probleemide tekitamises, vihjates ilmselt peamiselt Katarile ja Saudi Araabiale, keda Iraan ja Süüria süüdistavad Assadi režiimi vastu võitlejate relvastamises.

«Süüria on etendanud olulist rolli (Iisraeli ja USA vastase) võitluse toetamises, kuid mõned piirkonna riigid tahavad astuda negatiivsete tagajärgedega samme ning Süürias probleeme tekitada,» ütles Larijani. «Aga Iraan hindab kõrgelt Süüria rolli vastupanuvõitluse toetajana.»

Teheran on Damaskuse tähtsaim liitlane, kes Larijani kinnitusel toetab «demokraatiat ja reforme Süürias», kuid taunib katseid poliitilist olukorda segi paisata.

Süüria opositsioon süüdistab Iraani Assadi režiimi sõjalises toetamises, mida Teheran aga eitab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles