Liibanoni äärmusrühmitus lubas Iisraeli pihta tulistada tuhandeid rakette

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sayyed Hassan Nasrallah.
Sayyed Hassan Nasrallah. Foto: SCANPIX

Liibanonis tegutseva šiiitide organisatsiooni Hezbollah´ liider hoiatas täna Iisraeli, lubades Tel Avivi ja teiste juudiriigi linnade pihta tulistada tuhandeid rakette.

Hezbollah´ juht Sayyed Hassan Nasrallah ütles täna Liibanoni pealinnas Beirutis peetud kõnes, et kui Iisrael peaks neid ründama, vastavad nad raketirünnakutega, vahendas uudisteagentuur AP.

«Kuidas saab Iisrael, mida raputasid kaheksa päeva jooksul tulistatud käputäis Fajr-5 raketti, hakkama tuhandete rakettidega, mis langevad Tel Avivi ja teiste linnade peale,» küsis Nasrallah, viidates kaheksapäevasele konfliktile Gazas.

Gazast Iisraeli pihta tulistatud rakettide lennuulatus oli Nasrallah´ sõnul 40-70 kilomeetrit, kuid tema väitel on Hezbollah´ käsutuses raketid, mis võivad tabada sihtmärke Iisraeli põhjapiirist kuni Lõuna-Iisraelis asuva Eilati sadamalinnani.

Iisrael ja Hezbollah pidasid 2006. aastal kuu aega kestnud sõja, milles hävis suurem osa Lõuna-Liibanonist. Hezbollah tulistas 34-päevase konflikti käigus Iisraeli pihta 4000 raketti. Konflikt nõudis 1200 liibanonlase elu, kellest paljud olid tsiviilisikud, ka hukkus 160 iisraellast, neist enamik sõdurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles