Medvedev ei välista võimalust naasta Kremlisse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev annab oma Gorki residentsis intervjuud AFP ja Le Figaro ajakirjanikele.
Dmitri Medvedev annab oma Gorki residentsis intervjuud AFP ja Le Figaro ajakirjanikele. Foto: SCANPIX

Venema peaminister Dmitri Medvedev ei välista võimalust naasta 2018. aastal riigipeana Kremlisse.

Medvedev ütles intervjuus Prantsuse ajalehele Le Figaro ja agentuurile AFP, et see sõltub tema tervisest ja paljudest muudest asjaoludest. «Ära iial ütle iial,» tsiteeris ta Briti salateenistuse eriagendi James Bondi filmi. «Seda enam, et olen selles jões juba ükskord ujunud. Miks mitte minna sinna veel üks kord.»

Samas tunnistas ta, et tunneb end peaministri ametikohal hästi. «Vladimir Putin on inimene, kellega mul on mugav koos töötada,» lisas ta.

Medvedev rääkis ka Pussy Rioti punkpalvusest ja kolmikule määratud karistusest ning avaldas oma isiklikku arvamust, mille järgi oli nende vanglasse saatmine asjatu. Ta tunnistas, et valitsusjuhina ei saa ta kohust mõjutada, kuna Venemaal on kohtuvõim täitevvõimust eraldi.

Dmitri Medvedev oli Venemaa presidendiks aastatel 2008-2012. Oktoobris 2011 teatas ta avalikult, et ei kandideeri teiseks ametiajaks ja tegi Vladimir Putinile ettepaneku pürgida riigipeaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles