Üleujutused ja torm nõudsid Suurbritannias kaks inimelu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise nädala kolmapäevast saadik Suurbritannias mürgeldav torm ja üleujutus on nõudnud kaks inimelu, ennustuste järgi liigub sajuala põhja suunas.

Kirde-Inglismaa ja Põhja-Wales valmistuvad võimalikuks üleujutuseks, kui Lõuna-Inglismaale paduvihma toonud front peaks liikuma põhja, vahendas BBC.

Eelmise nädalavahetuse seisuga oli üleujutatud 816 kodumajapidamist, neist enamik Edela-Inglismaal. Suletud on paljud maanteed, katkenud on ka rongiliiklus. Nii mõneski asustatud paigas on vett 1,5 meetrit.

Üks naine jäi Exeteris tormis murdunud puu alla ja sai surma. Cambridgeshire’is ei saanud üks mees auto juhtimisega libedal teel hakkama, sõiduk vajus teelt välja jõkke ja juht hukkus.

Iseäranis tõsiselt on üleujutus teinud halba Devonis ja Cornwallis, aga ka Wiltshire’i krahvkonnas Malmesburys ja Worcestershire’i krahvkonnas Kempseys.

BBC meteoroloogiakeskuse töötava Chris Fawkesi sõnul sadas nädalavahetusel Edela-Inglismaal maha 60 millimeetrit vett. Tugevad vihmasajud ja nendega kaasnevad üleujutused võivad kesta teisipäeva hilisõhtuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles