Brown: Põhja-Korea vastasele sõjategevusele ei ole mõeldudki

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea raketistarti vastustav plakat USA saatkonna juures Soulis.
Põhja-Korea raketistarti vastustav plakat USA saatkonna juures Soulis. Foto: AFP / Scanpix

Sõjalist aktsiooni Põhja-Korea vastu ei ole kaalutud, kinnitas Briti peaminister Gordon Brown homme eetrisse jõudvas usutluses.

Rahvusvaheline kogukond tegi Põhja-Koreale etteheiteid seoses läinudpühapäevase raketistardiga, mis USA, Jaapani ja Lõuna-Korea veendumuse kohaselt oli varjatud raketikatsetus Ühendriikide territooriumini ulatuva kaugmaaraketi proovimiseks.

Brown vastas eitavalt Al-Jazeera küsimusele, kas Põhja-Korea ründamisele on mõeldud, öeldes, et «nad on täielikult isoleeritud ja maailm paneb pahaks nende samme tuumatehnoloogia soetamiseks».

Põhja-Korea hoiatas sel nädalal ÜRO Julgeolekunõukogu «jõuliste sammude» eest, kui nõukogu püüab tema raketilähetusele kuidagi vastata.

Brown ütles täna avaldatud intervjuukatkes, et loodab edusamme ülemaailmsetel kõnelustel tuumaohu vähendamiseks. Põhja-Korea on ähvardanud neid kõnelusi boikoteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles