Ansip: loodan, et kunagi kuulub Gruusia nii NATOsse kui ELi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansipi kohtumine Gruusia Euroopa ja Euro-Atlandi integratsiooni minister Alexi Petriašviliga.
Peaminister Andrus Ansipi kohtumine Gruusia Euroopa ja Euro-Atlandi integratsiooni minister Alexi Petriašviliga. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Gruusia Euroopa ja Euro-Atlandi integratsiooni ministri Alex Petriašviliga ja avaldas lootust, et Gruusia kuulub kunagi nii ELi kui NATOsse.

Ansip kinnitas Petriašvilile, et Eesti toetab jätkuvalt demokraatlikke arenguid Gruusias. Peaministri sõnul võib Gruusia ka tulevikus oma NATO ja Euroopa Liidu suunalistes püüdlustes arvestada Eesti toetuse ning kogemustega.

«Eesti pooldab NATO avatud uste poliitikat ning Euroopa Liidu edasist laienemist,» ütles Ansip. «Loodan, et kunagi kuulub Gruusia mõlemasse liitu.»

Alex Petriašvili tänas Eestit toetuse eest ning kinnitas, et see on Gruusiale väga oluline.

Ansip tunnustas ka Gruusia tegevust rahvusvahelises julgeolekumissioonis Afganistanis, öeldes, et NATO liitlased hindavad Gruusia panust kõrgelt.

Petriašvili esitas Ansipile peaminister Bidzina Ivanišvili nimel kutse tulla visiidile Gruusiasse. Ansip omalt poolt ütles, et Ivanišvili on oodatud visiidile Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles