Mehhiko pealinnalt võeti vesi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mexico linnabasseini ääres kuivav laps.
Mexico linnabasseini ääres kuivav laps. Foto: Reuters / Scanpix

Mexico miljonite elanike kraanid jäid kuivaks ametnike otsuse tõttu sulgeda suurlinnastu peamine veetrass rekordiliselt väikeseks kahanenud reservide tõttu.


36 tunniks plaanitud seisak mõjutab veerandit Mehhiko pealinnas ja selle ümber elavast rahvast ehk umbes viit miljonit inimest, vahendas BBC News.

Ebatavaliselt väikest sademete hulka eelmisel aastal ja hiljuti avastatud suurleket peetakse põhjusteks, mis on jätnud kohalikud veereservuaarid pooltühjaks. Pealinna rängemalt kannatavatesse piirkondadesse saadetakse vett praegu sadade tsisternveokitega.

Kohalik omavalitsus lubas samal ajal kiiresti teostada veevarustusvõrgus remonttöid. Praegu kaob selles transporditavast veest pool juba enne tarbijani jõudmist.

Mexico elanikud on ka varem kahel korral hullemast pääsemiseks pidanud selliste drastiliste meetmetega leppima, märkis BBC korrespondent kohapealt.

Seekord ajastati veekatkestused nimme lihavõtete nädalavahetusele, mil paljud inimesed või vähemalt need, kes seda endale lubada saavad, lahkuvad pealinnast.

Mehhiko pealinn rajati kunagi mägede vahele orgu kogunenud suurjärve juurde ning üleujutused olid vanasti sealsete elanike peamiseks nuhtluseks. 1960. aastatel aga kogu ala kuivendati ning vesi suunati mujale. Sealtpeale on pealinlased pidanud kannatama juba veenappuse käes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles