Mosuli plahvatus tappis viis USA sõdurit

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdur ühel katusel Mosulis lagunenud hoonet vaatamas.
USA sõdur ühel katusel Mosulis lagunenud hoonet vaatamas. Foto: Reuters / Scanpix

Iraagi põhjaosas asuvas Mosuli linnas täna toime pandud enesetapurünnakus hukkunud seitsmest inimesest viis olid USA sõjaväe teatel nende sõdurid.


Plahvatus raputas linna pärast seda, kui lõhkeainet täis topitud pommauto rammis politseijaoskonda, vahendas BBC News.

Pealtnägijate sõnul tegi ründaja oma veoautoga järsu pöörde, sõitis läbi raudtõkete ja kihutas vastu liivakottidega tugevdatud seina, enne kui õhku lendas

USA sõduritega koos hukkus ka kaks Iraagi politseinikku ning veel paarkümmend sai USA vägede teatel vigastada. Iraagi meedias räägiti isegi 70 vigastatust.

Mosulit peetakse viimaseks terroriorganisatsiooni Al-Qaeda tugevaks linnakantsiks Iraagi territooriumil. Suurem osa muust maast on eelmisel aastal terroristidest puhastatud ja julgeolek üldjuhul paranenud.

Iraagi naftarikka põhjaosa keskuses on mässulised aga ikka veel osutamas USA ja Iraagi vägedele tõsist vastupanu ega luba võimudel end linnas kindlana tunda. Tänase rünnakuga seoses on kinni peetud juba kaks kahtlusalust.

USA väed peaksid Iraagi linnadest välja tõmbuma juba enne juunit, kuid lahinguüksused jäävad riiki kuni järgmise aasta augustini. USA president Barack Obama loodab väed täielikult sealt ära tuua 2011. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles