Vägivald Iraagis nõudis 19 inimelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivald Iraagis. Autopommiplahvatus.
Vägivald Iraagis. Autopommiplahvatus. Foto: SCANPIX

Iraagis sai teisipäeval kuues autopommiplahvatuses, üheksas teeäärse pommi plahvatuses ja ühes tulistamises surma 19 ning vigastada 71 inimest, ütlesid julgeoleku- ja meditsiiniallikad.

Enim rünnakuid leidis aset pealinnas Bagdadis ja lähiümbruses, kus ohvreiks olid šiiad, ning riigi põhjaosas, kus on kerkinud pinged neis piirkonnis, mida autonoomne Kurdistan soovib endaga liita, ent mille vastu on keskvõim.

Põhja-Bagdadis kärgatas šiiade palvemajade juures kolm autopommi, surma sai vähemalt 12 ja vigastada 50 inimest.

Varem päeval plahvatas kolm autopommi vaidlusaluse Põhja-Iraagi linna Kirkuki kurdide aladel, hukkunuid oli neli ja vigastatuid 16 inimest.

Päev varem jõudsid Iraagi ja Kurdistani julgeolekujuhid kokkuleppele, millega püütakse vähendada pingeid vaidlusalustel territooriumidel põhjas. Iraagi parlamendi spiiker hoiatas varem, et konflikt võib viia kodusõjani.

Vägivald Iraagis on märkimisväärselt vähenenud võrreldes sõja kõrgajaga aastail 2006 kuni 2007, mil jõhker usuvägivald halvas kogu maa, ent rünnakud on endiselt suuremates konfliktikolletes igapäevased.

Iraagi valitsuse statistika kohaselt tapeti oktoobris erinevates rünnakutes 144 ja sai vigastada 264 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles