Moldova loeb hääled veel korra üle

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Voronin pressikonverentsil 10. aprillil.
Vladimir Voronin pressikonverentsil 10. aprillil. Foto: AP / Scanpix

Moldova võimud tulid vastu opositsiooni nõudmisele ja andsid eile korralduse lugeda uuesti üle eelmisel nädalavahetusel parlamendivalimistel antud hääled.


Sellekohase palve esitas president Vladimir Voronin konstitutsioonikohtule, mis peab saama valimistulemused homseks, vahendas uudisteagentuur AFP. «Ma olen veendunud, et häälte täielik uuestilugemine saab suureks argumendiks poliitilise stabiilsuse, rahu ja vastastikuse usalduse hoidmisel,» märkis Voronin oma avalduses.



Kaheksa aastat järjest võimul olnud kommunistid tsementeerisid valimistel oma positsioone veelgi, sest neile anti esialgsetel andmetel peaaegu pooled hääled, mis 101-liikmelises parlamendis võrdub 60 mandaadiga.



Moldova juhid süüdistasid teisipäeval puhkenud rahutustes naaberriigi Rumeenia võime. ELi ja Rumeenia aadressil on kriitikat teinud ka Vene välisministeerium. Moldova prokuratuuri eilse teate kohaselt on vahistatud ka vähemalt üks Rumeenia kodanik.



Venemaalt on väidetavalt saadetud kohalikule politseile lisavarustust. Kommersandi andmeil saabus kolmapäeval Chişinăusse lennuk, millega toodi kohalikule märulipolitseile gaasigranaate. Moldova siseministeeriumi väitel ei vasta see info tõele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles