Venemaa blokeerib Pussy Rioti videod

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Riot esinemas Moskva kirikus
Pussy Riot esinemas Moskva kirikus Foto: SCANPIX

Moskva kohus võttis vastu otsuse kuulutada Moskva Lunastaja Kristuse kirikus skandaalse esinemise korraldanud punkbändi Pussy Rioti videosalvestised ekstremistlikuks.

Kohus leidis, et Pussy Rioti videod solvavad Venemaa õigeusklikke ning õhutavad sotsiaalset korratust. Ühtlasi sillutab kohtuotsus teed bändi videote blokeerimisele Vene internetikeskkonnas, keelust üle astunud internetiteenusepakkujad ähvardab kriminaalkaristus, vahendas uudisteagentuur AFP.

Naistebändi liikmed ronisid 21. veebruaril Moskvas Lunastaja Kristuse kirikus altarile ning esitasid laulu, mida nad nimetasid punkpalvuseks ning milles kutsuti üles Neitsi Maarjat ajama president Vladimir Putin minema ning hakkama feministiks.

Tänavu augustis mõistis kohus usuvihast ajendatud huligaansuses kaheks aastaks vangi bändiliikmed Nadežda Tolokonnikova, Maria Aljohhina ja Jekaterina Samutsevitši. Viimase otsustas kohus oktoobris aga vabastada, muutes tema vangistuse tingimisi karistuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles