USA kapten vabastati piraatide käest

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USS Bainbridge'i komandör Frank Castellano ja Maersk Alabama kapten Richard Phillips pärast vabastamist piraatide käest.
USS Bainbridge'i komandör Frank Castellano ja Maersk Alabama kapten Richard Phillips pärast vabastamist piraatide käest. Foto: Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide mereväe teatel vabastati USA kaubalaeva kapten Richard Phillips, keda piraadid hoidsid päästepaadis pantvangis.

USS Bainbridge'i pardale toimetatud kapten Phillips on elu ja tervise juures, tema vabastamise käigus hukkus kolm piraati, vahendas BBC News.

Anonüümseks jäänud USA ametiisiku sõnul vabastati kapten Phillips ägeda tulevahetuse käigus. Kapten Phillips hüppas päästepaadist vette ning mereväelased tapsid piraadid enne, kui need midagi ette võtta jõudsid. Kapten oli ujudes põgeneda üritanud juba reedel, kuid siis see katse ebaõnnestus.

Merevägi kasutas ära hetke, kui üks piraat oli USS Bainbridge'i pardal pantvangis kapteni üle läbirääkimisi pidamas.

Laevakompanii, Maersk Alabama meeskond ning kapteni perekond väljendasid kergendust ja heameelt tema vabastamise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles