Norra valitsust raputab seksiskandaal

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Ingebrigtsen
Roger Ingebrigtsen Foto: Aftenposten.no

Norra peaministri Jens Stoltenbergi valitsust raputab paar päeva tagasi ilmsiks tulnud seksiskandaal, kirjutab Aftonbladet.

Tööparteisse kuuluv 46-aastane Roger Ingebrigtsen lahkus eile riigisekretäri ametikohalt ja pani samas punkti poliitilise karjäärile, kuna tuli ilmsiks tema suhe 17-aastase neiuga. Ka ei plaani ta kandideerida järgmise aasta parlamendivalimistel.

Nende suhe sai alguse 2004. aastal, neiu oli siis partei noorim liige.

«Kui olin 37-aastane, siis sai alguse minu suhe 20 aastat noorema naisega. Sellist vanusevahet ei saa heaks kiita,» kirjutas Ingebrigtsen pärast ametist lahkumist Facebookis.

«Palun juhtunu pärast vabandust ja võtan vastutuse endale. Mul on juhtunu tõttu häbi,» jätkas ta.

Ingebrigtsen tunnistas, et tema tegu polnud moraalne ja ta kannab selle eest vastutust. «See polnud ebaseaduslik, kuid see oli vale,» tõdes ta.

Ingebrigtseni karjäär parteis on olnud pikk. Riigisekretärina töötas ta aastast 2000.

«Saime juhtunust vihje kaks päeva tagasi ja hakkasime seejärel asja uurima. Pärast Ingebrigtseniga vestlemist otsustamise tema lahkumise kasuks,» selgitas Tööpartei sekretär Raymond Johansson pressikonverentsil.

Pole teada, kes vana asja avalikuks tegi. Ingebrigtseni ja praegu 26-aastase naise suhe kestis kaks aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles