Miilits vahistas Ukraina saatkonna aia külge aheldatud Sirõki

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Sirõk.
Mark Sirõk. Foto: Liis Treimann

Moskvas Ukraina saatkonna juures pidas miilits täna kinni noorteühenduse Naši aktivisti Mark Sirõki, kes oli protestiks end Ukraina saatkonna aia külge aheldanud.


Sirõk aheldas end aia külge käeraudadega ja põhjendas oma teguviisi protestiga Ukraina võimude vastu, kes kavandavad Lvivi oblastis asuva nõukogude sõduri monumendi teisaldamist, vahendas Gazeta.ru Interfaxi.

Jaanuaris aprillirahutuste korraldamises õigeks mõistetud Sirõki sõnul tähendab katse monumenti ebaseaduslikult teisaldada või võidusümbolit muul moel rüvetada fašismi triumfi Ukrainas ja nende ukrainlaste alandamist, kes andsid oma panuse Suures Isamaasõjas saavutatud võitu. 

Naši aktivisti kinnitusel korraldatakse sel nädalal Ukrainas mitmeid protestiaktsioone ning Strõi linna mälestussamba juures alustatakse homsest niinimetatud mälestusvalvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles