Video: taifuun Bopha vägiteod Filipiinidel

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Filipiinidele täna varahommikul jõudnud taifuun Bopha tõi endaga kaasa tormituuli ja paduvihma, sundides kümneid tuhandeid inimesi kodudest lahkuma, vahendas Reuteri video.

Lihakaupmees Tony Montecino kinnitas, et äri on tormi tõttu suletud. Poeomanik Expedito Estrella rääkis, et inimesed on veidi närvilised, kuna tuul on niivõrd tugev.

Taifuun rebis Mindanao saarel majadelt katuseid, põhjustas elektrikatkestusi. Bopha tegutsemise tõttu tühistati mitmeid lende.

Reutersi andmetel on evakueeritud 41 600 rannikul elavat inimest. Tuule kiiruseks mõõdeti 49 meetrit sekundis, puhanguti ulatus see 59 meetrini sekundis.

Päästeameti töötajate andmetel on saanud surma kuus inimest. Kohaliku meedia teatel on inimesed saanud vigastada murdunud puude ja lendleva risu tõttu.

President Benigno Aquino pöördus eile kohalike elanike poole palvega teha päästeametnikega koostööd, et vältida suuri kahjustusi ja inimeste hukkumisi.

Filipiinidel registreeritakse aastas umbes 20 taifuuni. Bopha on selle aasta võimsaim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles