USA tabloidi tabas kriitika jõhkra metroosurma kajastamise eest

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi politsei poolt avaldatud videokaader intsidendist. Parempoolne mees tõukas mõni hetk hiljem vasakul asuva Ki Suk Hani metroojaamas rongi ette.
New Yorgi politsei poolt avaldatud videokaader intsidendist. Parempoolne mees tõukas mõni hetk hiljem vasakul asuva Ki Suk Hani metroojaamas rongi ette. Foto: SCANPIX

Tänase New York Posti esiküljel ilmunud foto mehest, kes visati saabuva metroorongi ette ja hukkus, tekitas lugejate ja teiste väljaannete seas küsimusi, miks keegi, kaasa arvatud fotograaf, ohvrit ei päästnud ja miks tabloid foto avaldas.

Politsei teatel viskas ohvri, 58-aastase Ki Suk Hani eile Manhattanil Times Square'i metroojaamas rööbastele meeltesegaduses mees, olles eelnevalt Haniga vaielnud. Ohver tõusis küll jalule ja üritas perroonile pääseda, kuid jaama saabuv rong tappis ta reisijate silme all, vahendas AFP.

Üks kohalviibinutest oli New York Posti vabakutseline fotograaf R. Umar Abbasi, kellel õnnestus dramaatilises olukorras teha mitu fotot, sealhulgas tänast esikülge katnud kujutise mehest vahetult enne kokkupõrget rongiga.

Uudisega seotud videoloos paistis Post väitvat, et fotod tegi Abbasi täiesti juhuslikult. Leht väitis, et fotograaf ei olnud füüsiliselt piisavalt tugev, et ohvrit ülesse aidata ning kasutas seetõttu oma ainsaid ressursse – tegi oma välklambiga välku, et rongijuhti peatuma sundida.

Abbasi ütles, et kasutas oma kaamerat peamiselt rongijuhi hoiatamiseks. «Ma lihtsalt jooksin ja jooksin, lootes, et juht näeb mu välku,» ütles ta.

Kuid lugejad olid Abbasi ja Posti toimetajate käitumisest nördinud, pidades seda tragöödia abil raha teenimiseks.

«Vau! Tal oli piisavalt aega, et pilte teha. Miks ta ei aidanud? Mitu pilti ta tegi? 3-4 fotot. Ja mitte keegi ei üritanud aidata. Mitte keegi,» kirjutas Joseph Monte Posti veebisaidil.

Ka uudisteportaal Atlantic Wire ei mõistnud, kuidas oli fotograafil aega teha esikülje vääriline pilt, kuid mitte appi tõtata.

Politsei pole ohvri surma väidetavalt põhjustanud meest seni veel tabanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles