Taifuun Bopha nõudis Filipiinidel enam kui 200 inimelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed püüavad taastada oma kodu Kagu-Filipiinidel Compostela orus, kus tegi laialdast hävitustööd taifuun Bopha.
Inimesed püüavad taastada oma kodu Kagu-Filipiinidel Compostela orus, kus tegi laialdast hävitustööd taifuun Bopha. Foto: SCANPIX

Taifuun Bopha on nõudnud enam kui 200 inimelu ning karta on ohvrite arvu kasvu, ütlesid kolmapäeval maalihete, üleujutuste ning purunenud infrastruktuuri tõttu raskesti ligipääsetavatesse paikadesse jõudnud päästjad.

Vähemalt 151 inimest sai surma kõige enam kannatada saanud piirkonnas, Compostela oru provintsis Mindanao saare idaosas.

Hukkunute seas on ka 66 külaelanikku ja sõdurit, kes jäid New Bataani linnas mudavoolu alla, mis ujutasid üle kaks kriisiabikeskust ja sõjaväebaasi, ütles provintsi pressiesindaja Fe Maestre AP-le.

Sealse üleujutuse elas üle vähemalt 80 inimest, kellele antakse arstiabi, ent seni teadmata arv inimesi jäi ka kadunuks, lisas ta.

Umbes 45 000 elanikuga põllumajanduslinn oli muutunud kolmapäeval mudaväljaks, millest paistsid kokkuvarisenud majad ning tormituultega maha kistud kookospalmid ja banaanitaimed.

Kindralmajor Ariel Bernardo sõnul sai läheduses asuvas Davao Oriental provintsis surma 51 inimest, veel 98 on teadmata kadunud.

Mujal Minadnaol hukkus 12 inimest, Visayase piirkonnas registreeriti kolm surmajuhtu, ütlesid tsiviilkaitseametnikud AFP-le.

Ametnikud ütlesid varem, et kardetavasti kerkib ohvrite arv veelgi, sest päästjad on alles jõudmas raskesti ligipääsetavatesse paikadesse, kus on teada antud kümnetest kadunuks jäänud inimestest.

Meteoroloogide teatel ulatus Mindanao saare idarannikul teisipäeval maabunud Bopha tormituulte kiirus iiliti 58 meetrini sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles