ERR.ee: Mikko hinnangul tuleks Moldovas korraldada uued valimised

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova noored tänaval kommunistide võitu taunimas.
Moldova noored tänaval kommunistide võitu taunimas. Foto: SCANPIX

Europarlamendi saadiku ja Moldova delegatsiooni juhi Marianne Mikko arvates tuleks Moldovas kuulutada välja uued õiglased valimised, teatas

ERR Uudised

.

«On tähtis, et uutel valimistel oleks kaasatud kogu Moldova elanikkond,» ütles Marianne Mikko «Välisilmale» antud intervjuus.

Europarlamendi saadiku arvates tuleb kindlasti Moldova valimiste hääletustulemused üle lugeda. «Üle tuleb vaadata ka valimisnimekirjad. Põhiline küsimus on see, kes ja kuhu valimisnimekirjas paigutus, praegu on nimekirjas ka surnud hinged,» selgitas Mikko.

Ta kinnitas, et alguses olid valimistulemuste vastu protesteerinud enamuses noored vanuses 14 kuni 24 aastat. «Nad ei nõudnud väga palju, õhus oli spontaansust, see ei olnud organiseeritud asi,» rõhutas Mikko, lisades, et provokaatorid olid samuti demonstrantide hulgas, kuid politsei oli nende suhtes liiga tolerantne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles