Soomlane leidis klaasikillu Sinebrychoffi õllest

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karhu III õllepurk
Karhu III õllepurk Foto: Sinebrychoff

Soomes Kouvolas elav mees leidis lihavõtete ajal Sinebrychoffi Karhu III õllepurgist klaasikillu, nädal tagasi leiti kilde Carlsbergi toodangust.


«Saunaõllest oli purgi põhjas veel midagi alles, kui tundsin, et üks asi jäi igeme juurde kinni. Proovisin seda keelega ja kohe tekkis keelde väike haav,» rääkis Tuomo Jokinen Iltalehtile.

Mees arvas esmalt, et tegemist on plastmassiga. Lähemal uurimisel selgus, et hoopis terava servaga heleda klaasikilluga.

Alumiiniumpurk oli üks kaheksat õllepurki sisaldanud pakist, mille Jokinen oli ostnud päev enne suurt reedet kohalikust kauplusest.

Sinebrychoffi kommunikatsioonijuht Timo Mikkola on juhtunu üle äärmiselt üllatunud.

Tehas laseb purgid enne õlle sissevalamist veel suruõhuga üle. «Purki ei tohiks sattuda isegi mitte juuksekarva,» märkis ta.

«Arutasime tootmisjuhiga selle asja läbi. Kuidas on üldse võimalik, et meie tootes on klaasi sees? Ta pani käe piiblile - praegu ei tohiks sellist võimalikust üldse tekkida,» rääkis Mikkola.

Nädal tagasi levis meedias uudis, et Carlsbergi õllepurgist leiti klaasikilde Kesk-Rootsis. Õlletehas esitas juhtunu uurimiseks politseile avalduse.

Rootsis tulid esimesed klaasikildudega rikutud toiduained esile eelmise aasta novembris. Esmalt leiti neid broilerilihast, siis vorstidest. Sel kevadel on klaasikilluskandaal laienenud Soome, kus neid on leitud näiteks pirukast, leivast ja aedviljapakist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles