Baltic Ace'il kadunuks jäänute leidmist peetakse üsna lootusetuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Ace (vasakul).
Baltic Ace (vasakul). Foto: Küllike Rooväli

Päästjate sõnul on lootus leida kuus üleeile põhja läinud konteinerlaeval Baltic Ace kadunuks jäänud meremeest õhkõrn, kirjutab Poola raadio veebileht. Nende otsingud jätkuvad täna, eeldatakse, et mehed on surnud.


«Veetemperatuur oli tol hetkel seitse kuni kaheksa kraadi. Kui kaua suudab keegi selliseid tingimusi taluda ja elus püsida? Poolest tunnist tunnini,» tõdes Hollandi rannavalve päästja Peter Boyen Poola Raadiole.

Corvus J nimelise laevaga kokku põrganud Baltic Ace’il oli 24 meeskonnaliiget. 13 õnnestus pääseda. Viie – kahe poolaka, kahe filipiinlase ja ühe ukrainlase – surnukehad on kätte saadud. Kuus meeskonnaliiget, nende seas kolm poolakat, on jätkuvalt kadunud.

Umbes 15 minutiga uppunud laeval läks põhja ka 1400 uut autot, peaasjalikult Mitsubishid Jaapanist ja Taist.

Laeva omanikfirma teatel oli Baltic Ace vaid viis aastat vana laev ja ilmastikuolud põhjamineku ajal olid head, mistap eeldatavasti oli õnnetuse põhjuseks inimlik eksitus.

Alus oli teel Belgiast Zeebruggest Kotkasse Soomes. Baltic Ace’iga kokku põrganud Corvus J aga sõitis Šotimaalt Grangemouthist Belgiasse Antwerpenisse.

Poola Brüsseli saatkonna konsulaarosakonna esindaja Krzysztof Piórkowski sõnul oli Belgia haiglasse toodud nelja poolaka seisund stabiilne ja nende elud ohus pole. Kolm neist lasti juba eile õhtul hospidalist välja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles