Grybauskaitė kinnitas valitsuse ametisse kahe ministrita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaitė ütles reedel, et kinnitas ametisse sotsiaaldemokraat Algirdas Butkevičiuse valitsuse, ent kahe Tööerakonda esindava ministrita.


Varem sel nädalal sai teatavaks, et presidendile on vastuvõetamatu Tööerakonna esindaja Loreta Graužinienė kandidatuur sotsiaalministri ametisse ning Virginija Virginija Baltraitienė haridus- ja teadusministri ametisse.

«Ma allkirjastasin seadluse, millega kinnitan peaministri ettepanekuid arvestades ametisse 16. valitsuse mittetäielikus koosseisus,» ütles Grybauskaitė ajakirjanikele.

Tööerakonna esimees Viktor Uspaskich väljendas juba enne presidendikantselei kinnituse saabumist pahameelt riigipea otsuse pärast.

«Kuidas ma hindan? Halvasti. Oleks olnud hea, kui nad oleksid kinnitatud. Head spetsialistid, ammused poliitikud, suurte kogemustega nii halduse kui juhtimise vallas, ja populaarsed,» vastas Uspaskcih seimis küsimusele, kuidas ta hindab presidendi otsust.

«Jumal tänatud, et vähemalt põllumajandusminister sobis,» vastas erakonna liider küsimusele, mis oli tema hinnangul kandidaatide tagasilükkamise põhjuseks.

Uspaskich ei osanud öelda, kas Tööerakond kavatseb seimis hääletada valitsusprogrammi kinnitamise poolt, sest tegemist pole tema ainuisikulise otsusega, vaid partei omaga.

Samas toonitas ta, et Tööerakond ei hakka kunstlikult uue valitsuse ametissekinnitamist pidurdama ning hakkab otsima kujunenud olukorrast väljapääsu koos sotsiaaldemokraadist peaministri Butkevičiusega.

Ta ütles, et kohtub valitsusjuhiga kohe pärast ajutise seimikomisjoni istungit, millel arutatakse kolme kohtu all oleva tööerakondlase, kaasa arvatud Uspaskich ise, ilmajätmist saadikupuutumatusest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles