Vene NATO-saadik eitas resovetiseerimist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Gruško.
Aleksandr Gruško. Foto: SCANPIX

Venemaa esindaja NATO juures Aleksandr Gruško eitas USA välisministri Hillary Clintoni väiteid Ida-Euroopa ja Kesk-Aasia uuest sovetiseerimisest.

«Sovetiseerimine on klišee, mis minu hinnangul on täiesti kohatu, silmas pidades tegelikke protsesse, mis toimuvad üle kogu endise NSVLi,» ütles Gruško uudisteagentuuri RIA Novosti vahendusel.

Clinton ütles eile vahetult enne kohtumist oma Vene kolleegi Sergei Lavroviga, et autoritaarsed valitsused üritavad Ida-Euroopat ja Kesk-Aasiast uuesti sovetiseerida, leides, et selleks kasutakse näiteks tolliliidu ja Euraasia Liidu ideed. Ka kritiseeris Clinton teravalt Venemaad demokraatia ja inimõiguste ründamise eest.

«Me teame, mis on selle eesmärk ja me üritame leida tõhusaid meetmeid selle aeglustamiseks või ärahoidmiseks,» märkis Clinton.

Gruško sõnul ei vasta Clintoni süüdistused tõele, kirjeldades Venemaa partnerlust naaberriikidega kui puhtalt pragmaatilist suhet. «Venemaa seisukoht on, et iga valitsus on huvitatud kõigi võimalike ressursside kasutamisest, et teha oma naabritega koostööd,» märkis Gruško.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles