Catherine'i ravinud Londoni haigla õde leiti surnult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William ja hertsoginna Catherine pulmapäeval
Prints William ja hertsoginna Catherine pulmapäeval Foto: SCANPIX

Prints Williami naist Catherine'i ravinud Londoni haigla teatel leiti täna surnult medõde, kes oli mõne päeva eest Austraalia raadiosaate vembu ohvriks langenud.

Kuningas Edward VII erahaigla andmeil oli õe nimi Jacintha Saldanha ja ta oli haiglas neli aastat töötanud. Haigla sõnul langes Saldanha kahe Austraalia raadiodiskori vembu ohvriks, kuid ei täpsustanud, millist osa õde telefonikõnes mängis.

Diskorid helistasid haiglasse, mängides kuninganna Elizabeth IIst ja Catherine'i äia prints Charlesi. Haigla personal ei saanud pettusest aru ja andis neile informatsiooni hertsoginna tervisliku seisundi kohta.

Cambrigde'i hertsoginna oli haiglas ägedate iiveldushoogude tõttu. Tüngakõne tehti teisipäeva varahommikul ning diskorid vabandasid järgmisel päeval.

Haigla ei kommenteerinud meedias ilmunud väidet, et õde sooritas enesetapu, ning politsei sõnul ei ole tema surma asjaolud veel teada.

«Me kinnitame, et Jacintha langes hiljuti haiglasse tehtud pilakõne ohvriks. Haigla toetas teda sellel raskel ajal,» öeldi haigla avalduses.

Teadaolevalt ei olnud Saldanha hertsoginnat ravinud õde, vaid tema ühendas tollele diskorite kõne.

Haigla registratuuri helistanud diskorid palusid võimalust rääkida Kate Middletoniga ning neid ühendati õega, kes andis austraallastele informatsiooni lapseootel Cambridge'i hertsoginna ränkade iiveldushoogude kohta.

Varem avalikult vabandades väitsid diskorid, et isegi prints Charles viskas juhtunu üle eile nalja, kui ajakirjanikud temalt Kate'i seisundi kohta küsisid: «Kuidas te teate, et ma pole raadiojaam?»

Samuti väitsid nad, et ei oodanud vembu õnnestumist, vaid eeldasid, et toru visatakse hargile niipea, kui nende «kohutavaid aktsente» kuuldakse.

Haigla tegevdirektor John Lofthouse avaldas Saldanha perele kaastunnet ning ütles, et kõik on armastatud ja hinnatud kolleegi kaotusest vapustatud.

Scotland Yardi pressiesindaja sõnul sai politsei täna hommikul kell 09.25 (Eesti aja järgi kell 11.25) väljakutse seoses teadvuseta naisega Weymouth Streetil asuvas haiglas. Londoni kiirabi konstateeris sündmuskohal naise surma.

Päästeteenistuse allikas ütles AFP-le, et surma asjaolusid ei peeta kahtlaseks.

Prints William ehk Cambridge'i hertsog ja tema abikaasa Catherine ütlesid avalduses, et õe surm «kurvastab neid sügavalt».

Maailm sai hertsoginna rasedusest teada alles siis, kui ta esmaspäeval haiglasse läks. Tegemist on paari esimese lapsega ning ta on Charlesi ja Williami järel troonipärilusjärjekorras kolmandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles