Amazon kaotas otsingutest üle 57 000 raamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõikvõimalike pakkide eest ei tasu pakkujale raha peo peale laduda. Inimestega suheldes tasub valvas olla ka muudel puhkudel.
Kõikvõimalike pakkide eest ei tasu pakkujale raha peo peale laduda. Inimestega suheldes tasub valvas olla ka muudel puhkudel. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma suurim internetiraamatupood Amazon oli sunnitud täna hommikul vabandust paluma, kuna piinliku eksituse järel kadusid nädalavahetusel saidi müügiedetabelitest üle 57 000 raamatu, teiste seas ka palju homoseksuaalsusest kõnelevaid teoseid.


Ühendriikides Seattle'is baseeruv Amazon sai nädalavahetusel

The Guardian

i teatel kirjanikelt ja lugejatelt palju kaebusi, kuna katse järel oma bestsellerite nimekirja peresõbralikumaks muuta kadus müügiedetabelist palju gei- ja lesbiteemalisi raamatuid, nende seas ka E.M. Forsteri, Jeanette Wintersoni ja Gore Vidali romaane.

Amazoni ärikommunikatsioonijuht Patty Smith ütles tänases avalduses, et piinliku ja kohmaka eksimuse tõttu kataloogide koostamisel ei olnud netipoes otsingu järel võimalik leida kokku 57 310 raamatut, kusjuures mõjutatud olid raamatud mitmest valdkonnast nagu tervishoid, seksuaalmeditsiin ja erootika.

Viga on Smithi sõnul suurel määral parandatud ning tegeletakse uute meetmetega, mis aitaksid sarnaste vahejuhtumite kordumist vältida.

Ent mõned päevad varem oli Amazon teatanud, et täiskasvanute jaoks mõeldud materjali ei saa teatud otsingutes ja bestsellerite nimistus leida, kuna ettevõte peab arvestama kõikide klientidega.

Mingi teose koht Amazoni müügiedetabelis on selle autorile oluline, kuna mida kõrgem on raamatu edetabelikoht, seda suurem on tõenäosus, et klient raamatu kiiresti üles leiab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles