Rahulolematud kõigutavad esikommunist Zjugavnovi tooli

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esikommunist Gennadi Zjuganov
Esikommunist Gennadi Zjuganov Foto: SCANPIX

Vene Föderatsiooni Kommunistliku Partei (VFKP) ridades käärib, nõudmised parteijuhi Gennadi Zjuganovi ja teiste juhtfiguuride tagasiastumise kohta kõlasid tänasel koosolekul.

Partei senise poliitikaga rahulolematute kommunistide kogunemisel tegi peaettekande Valentin Nikitin, kes on 1993. aastal aset leidnud partei asutamiskongressi üks delegaatidest ja riigiduuma saadik kolmes esimeses koosseisus, vahendas Interfax.

VFKP kongress leiab aset järgmise aasta veebruaris. Nikitin kutsus tänasel nõupidamisel osalenud inimesi, keda Interfaxi andmetel oli 169, esitama oma kandidaate tuleval aastal toimuvale parteikongressile, kus saaks siis juba uue juhtkonna valida.

Nikitin kritiseeris parteijuhte, sest erinevatel valimistel kubernerideks, linnapeadeks või regionaalsetesse seadusandlikesse kogudesse pääsenud kommunistid läksid üle võimupartei poolele.

Tema sõnul leidsid niisugused faktid kinnitust näiteks Krasnodaris, Stavropolis, Kurskis ja veel mitmes teises kohas.

«Kahjuks ei olnud partei juhtkonnal ega ka meil, kommunistidel, nii palju julgust, et oleksime palunud valijatelt vabandust niisuguste kandidaatide-reeturite pärast,» jutustas ta.

Nikitin rääkis ka parteijuhtide väärast kaadripoliitikast, mis on oluliselt kärpinud VFKP liikmete arvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles