Peskov kutsus Putini usaldusisikuid üles riigipead kritiseerima

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov.
Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini usaldusisikud peaks teda kritiseerima, ütles riigipea pressisekretär Dmitri Peskov tänasel paneeldiskussioonil.

Diskussioon oli seotuid Putini valimiseelse teesiga «Demokraatia ja riigi kvaliteet», vahendas Interfax.

Peskov pöördus samas saalis viibinud usaldusisikute poole ja rõhutas, et mitte keegi ei riigipea konstruktiivsemalt arvustada kui nemad.

«Mitte tegelema kritikaanlusega, vaid kritiseerima. Putinil on kriitikat vaja ja seda vajavad ka kõik, kes temaga töötavad, sest Putin pole ideaalne ja seda pole ka temaga töötavad inimesed,» rääkis Peskov.

Seoses sellega otsustas riigipea, et valimiseelsel perioodil moodustatud usaldusaluste isikute instituut jätkab tegevust kogu presidendi ametiaja jooksul, lisas pressisekretär.

Valimiseelsel ajal oli Putinil 500-600 usaldusisikut. Tema poolt kutsusid rahvas hääletama näiteks sportlased (Andrei Aršavin, Roman Pavljutšenko), muusikud (Mihhail Bojarski, Stas Mihhailov, Nikolai Rastorgujev), režissöörid (Nikita Mihhailkov, Fjodor Bondartšuk), kirjanikud Marina Judenitš ja Eduard Bagirov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles