Mali peaminister astus tagasi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali nüüdseks juba endine peaminister Cheick Modibo Diarra.
Mali nüüdseks juba endine peaminister Cheick Modibo Diarra. Foto: SCANPIX

Mali peaminister Cheick Modibo Diarra teatas mõni tund pärast vahi alla võtmist, et astub tagasi.

«Mina, Cheick Modibo Diarra, astun koos valitsusega tagasi,» ütles valitsusjuht rahvusringhäälingu ORTM vahendusel kell 4 kohaliku aja järgi, edastas AFP.

Ta ei põhjendanud oma otsust. Diarra tänas oma poolehoidjaid ja avaldas lootust, et «uus meeskond» suudab oma eesmärke täita.

Riiki oma kontrolli all hoidva hunta teatel võeti Diarra vahi alla kodus, kui ta valmistas ette tervisekontrollireisi Prantsusmaale.

Paarikümne sõduri kinnitusel tegutsesid nad kapten Amadou Sanogo korraldusel. Julgeolekuga seotud allikas kinnitas seda teavet.

Peaministri ja valituse tagasiastumine muudab olukorra Malis senisest keerulisemaks. President Diouncouda Traore, märtsis võimu haaranud hunta ja peaminister Diarra ei ole jõudnud üksteisemõistmiseni riigi edasiste arengute osas.

Sõjaväehunta juht Amadou Sanogo andis võimu pärast riigipööret formaalselt tsivilistidele üle.
Diarra sai peaministriks aprillis ja siis avaldas ta lootust, et riiki saabuvad rahvusvahelised väed, kes ohjeldaks islamiste Põhja-Malis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles