Putin taastab Vene armees spordirühmad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin tänavustel Londoni olümpiamängudel Venemaa sportlastele kaasa elamas.
Vladimir Putin tänavustel Londoni olümpiamängudel Venemaa sportlastele kaasa elamas. Foto: SCANPIX

President Vladimir Putin taastab Venemaa armees Nõukogude ajal kehtinud korra, mille kohaselt läbisid tippsportlased oma ajateenistuse spetsiaalsetes spordirühmades.

Sääraste üksustega saab armee täielikult kaasata meessportlasi, kes pürgivad olümpiaaladel Venemaa rahvusmeeskondadesse, ütles Putin täna Kremli kodulehel avaldatud teate kohaselt, vahendas RIA Novosti.

Nii nagu Nõukogude ajal, peavad treenerid koostama nimekirjad lootustandvatest noorsportlastest, kes on ajateenistusse võtmise vanuses, ja edastama need kaitseministeeriumile. Need nimed saadetakse seejärel kaitsejõudude värbamisbüroodesse üle Venemaa.

Putin andis kaitseminister Sergei Šoigule aega 25. veebruarini, et algatus tööle panna.

Venemaal on 12-kuuline ajateenistus kohustuslik kõigile tervise juures olevatele meeskodanikele vanuses 18-27 aastat. Sõjaväest hoitakse aga massiliselt kõrvale, sest potentsiaalseid nekruteid hirmutavad kehvad elutingimused, madalad palgad ja süsteemne vägivald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles