Prantslased nabisid kinni kümmekond piraati

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse kaitseministeeriumi teatel õnnestus Prantsuse sõjalaeva meeskonnal Keenia ranniku lähistel vahistada 11 Somaalia piraati.

Euroopa Liidu piraatlustõrjevägede koosseisus Ida-Aafrika rannikul patrulliv Prantsusmaa sõjalaeva Nivose meeskond pidas piraatide «emalaeva» ja selle meeskonna kinni 500 meremiili kaugusel Keenia rannikust, vahendas AFP.

Samad mereröövlid üritasid eile kaaperdada Libeeria alust, mille järel Prantsuse sõjalaev neid jälitama asus.

«Piraatide 10-meetrisel emalaeval oli 17 tünni, igaühes neist 200 liitrit kütust, lisaks kaks rünnakkiirpaati,» kinnitas sõjalaeva esindaja, kelle sõnul hoitakse kinnipeetavaid sõjalaeval.

Möödunud aasta detsembris alustas Euroopa Liit Somaalia rannikuvetes oma esimest mereväeoperatsiooni, mille eesmärk on julgeoleku tagamine ning regiooni läbivate kauba- ja reisilaevade saatmine. Operatsioon vältab vähemalt aasta.

Varem patrullisid Ida-Aafrika ohtlikes vetes NATO sõjalaevad. Atalanta operatsiooniks ristitud missioon lõppes detsembri keskpaigas, mil see asendati ulatuslikuma euroliidu missiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles