Saatkonnas redutav Assange pöördub avalikkuse poole

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange Kremli ingliskeelse propagandakanali Russia Today eetris.
Julian Assange Kremli ingliskeelse propagandakanali Russia Today eetris. Foto: SCANPIX

Wikileaksi asutaja Julian Assange, kes on varjanud end ligi pool aastat Londonis asuvas Ecuadori saatkonnas, peab algava nädala neljapäeval avaliku kõne.

«Julian Assange pöördub rahva poole Ecuadori saatkonna ees, tähistamaks kuue kuu möödumist oma asüüli algusest,» teatas saladokumentide paljastamisega tegelev Wikileaks oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol, vahendas uudisteagentuur AFP.

Assange, kes ei suutnud vältida Briti erinevates kohtutes oma väljasaatmist Rootsile, palus seejärel asüüli Ecuadori võimudelt, mille ta ka sai. Alates juunist viibib Assange Londoni Ecuadori suursaatkonnas, kuna Briti võimud on lubanud ta sealt lahkumise korral kinni pidada.

Sel moel soovib Assange vältida oma väljaandmist Rootsile, kus teda kahtlustatakse seksuaalkuritegudes. Ka kardab Assange, et Rootsi võimud võivad ta edasi välja anda USA-le, kus tema üle soovitakse kohut mõista spioneerimissüüdistuse alusel, mis võib kaasa tuua surmanuhtluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles