Venemaal on 20 aaastaga tapetud 340 ajakirjanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Anna Politkovskaja mälestusmiiting Moskva kesklinnas.
Ajakirjanik Anna Politkovskaja mälestusmiiting Moskva kesklinnas. Foto: SCANPIX

Venemaal on viimase 20 aastaga tapetud 341 ajakirjanikku, teatas eile ajakirjanike liit.

Ohvrite nimekirjas on sõjaliste konfliktide ja terroritõrjeoperatsioonide käigus hukkunud, kuid ka rahuolukorras tapetud, kadunuks jäänud ja segastel asjaoludel surma saanud ajakirjanikud.

Ajakirjanike liit tähistas 15. detsembril tapetud ajakirjanike mälestuspäeva, hukkunute omaksed ja kolleegid kogunesid ajakirjanike keskmajas.

Ajakirjanike liidu hinnangul on Venemaal ajakirjanike jaoks kõige ohtlikum piirkond Dagestan, kus on alates 1998. aastast surma saanud 16 žurnalisti.

Pressiteates tõdetakse, et ajakirjanike kallal vägivallatsejad jäävad sageli karistuseta. «Ajakirjanikke kiusatakse taga, pekstakse ja ähvardatakse, aga süüdlased jäävad karistamata. Karistamatus on Venemaa probleem, see ei lase meil edasi areneda. Ajakirjanike peksjate ja tapjate karistamatus on kahekordselt hirmutav, sest ajakirjanikud on ühiskonna silmad ja kõrvad, ja need, kes tahavad neid vaikima sundida, tahavad jätta ühiskonna ilma võimalusest näha ja kuulda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles